Národní linka pro odvykání

Rejstřík vyloučených osob z účasti na hazardních hrách – spuštěno!

Pro mnohé byla v půlce září zveřejněna pozitivní novinka od ministerstva financí. I nám udělala radost, protože naši klienti se o to často zajímali a my jim do teď nemohli nic poskytnout. Teď se o to chceme podělit s vámi všemi touto cestou.

O co se tedy vlastně jedná?

Od půlky září byl spuštěn pilotní provoz tzv. “Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách”. 

Tato “černá listina” pomáhá chránit ohrožené skupiny před negativními dopady způsobenými hazardním hraním. Nepomáhá pouze samotným hráčům, tedy těm, kteří jsou na hazardním hraní závislí, ale také jejich rodinám, které jejich finančními propady často trpí také1.   

Mimo osoby, které budou do rejstříku zapsány nedobrovolně z různých důvodů, je zde i možnost nechat se zapsat na vlastní žádost. Stačí vyplnit pdf dokument na stránkách Ministerstva financí a poslat ho na příslušnou adresu1.

Osoby, které budou v rejstříku zapsané, nebudou moci vstupovat do heren, kasin a vytvářet si uživatelské účty u sázkových společností. Toto omezení bude platit od 20.12.2020 a všichni majitelé těchto podniků budou povinni příchozí hráče podle rejstříku kontrolovat a příp. jim zamezit vstup a účast na hře1.

Všechny informace naleznete zde

V současnosti se jedná pouze o pilotní provoz, takže se předpokládá, že vše hned nepůjde jako po másle, ale my na Národní lince pro odvykání doufáme, že bude tento rejstřík pro mnohé lidi vítanou novinkou a pomocí. 

Autor: LuSo

1Odbor 73 – Procesní agendy a regulace hazardu. (2020) Veřejný pilotní provoz Rejstříku vyloučených osob zahájen. Ministerstvo financí, Praha. Dostupné z: https://www.mfcr.cz/cs/soukromy-sektor/hazardni-hry/rejstrik-vyloucenych-osob-rvo/pro-verejnost/2020/verejny-pilotni-provoz-rejstriku-vylouce-39422?fbclid=IwAR3au0pgiLIE97U5Y0VnspP0Vi0vytY63q5X4BRt0vNoVkhgjDWSJqMHpLA

 

Chci pravidelné
adikto novinky
a články do mailu​