Národní linka pro odvykání

Přečetli jsme za vás – tipy do knihovny 1

Dnes vám přinášíme první tip na příručku do vaší domácí knihovny. Pokud hledáte text, který je zároveň lidský a přitom vychází z dlouholetých zkušeností světoznámých autorů, můžeme vám doporučit publikaci Změna k lepšímu1.

Na mnoha příkladech z různých oblastí závislostí autoři popisují cyklus změny a jeho šest stádií, která se týkají procesu rozhodování, hledání motivace pro změnu i přirozeného potýkání s uklouznutími na cestě. 

Své téma v této příručce najdou ti, kteří se potýkají s alkoholem, kouřením, přejídáním, ale i dalšími závislostmi, protože mechanismus cyklu změny je obecně platný. Text může být užitečný nejen pro ty, kteří se závislostí bojují, ale také pro jejich blízké, aby pochopili i další okolnosti, jež se závislostmi souvisejí a dokázali poskytnout co nejlepší podporu v procesu odvykání. Pokud právě vy uvažujete nad odvykáním, nezapomeňte, že je vždy lepší obrátit se na odborníka, který vám s odvykáním pomůže. Obrátit se můžete i na nás, a to každý všední den od 10 do 18 hodin na telefonním čísle 800 350 000.

Autor: LŠim

1 Změna k lepšímu, Prochaska, James O.; Norcross, John C.; DiClemente, Carlo C., Portál, 2018)

 

Chci pravidelné
adikto novinky
a články do mailu​