Národní linka pro odvykání

Konec tvrdého hazardu v Praze

Hazard je širokým pojmem a hazardní hry bychom mohli rozlišit podle toho, do jaké míry v nich hraje roli náhoda a jakou měrou může hráč svou snahou ovlivnit výsledek.

Logicky z toho vyplývá, že čím více rozhodnutí v rámci hry musí hráč udělat, tím větší šanci má konečný výsledek ovlivnit. Příkladem hry, kde hráč nemá možnost ovlivnit výsledek hry jsou hrací automaty. V jejich případě totiž návštěvník herny musí vykonat pouze jedno jediné rozhodnutí – zmáčknout či nezmáčknout tlačítko na hracím automatu.

V tomto případě nemá daný hráč šanci ovlivnit průběh situace a je tak vydán napospas náhodě a tomu, jak je stroj zrovna nastaven. Je třeba si však uvědomit, že tyto hrací automaty jsou naprogramovány tak, že z dlouhodobého hlediska jsou vždy výhodné pro casino – tudíž nevýhodné pro hráče. Přestože se může stát, že někdo na automatu z krátkodobého hlediska vydělá, tak pokud by ve hře pokračoval do nekonečna, určitě bude v minusu.

Toto si uvědomují i pražští radní, kteří se rozhodli přijmout novou vyhlášku podle níž by měli v průběhu dalších 3 let měly herní automaty zmizet z hlavního města kompletně 1,2. Přeci jenom se jednalo o hazard, kdy měl hráč nulovou šanci ovlivnit výsledek. Pokud máte s automaty nebo jinou hazardní hrou zkušenost a chcete s tím něco dělat, zavolejte nám a společně se na to podíváme.

Autor: DABŽ

1 Prokeš, J. (2020). Hrací automaty musí skončit do tří let, shodli se pražští radní. Získáno z https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/hraci-automaty-hazard-praha-radni-zastupitelstvo.html

2 iDnes.cz (2020). Praha zakáže od ledna herní automaty. Vyhlášku schválili zastupitelé Získáno z https://www.idnes.cz/praha/zpravy/herni-automaty-praha-zakaz-regiony.A2
00910_221424_praha-zpravy_lesa

Chci pravidelné
adikto novinky
a články do mailu​