Národní linka pro odvykání

24 levných aktiv, kterými můžete nahradit hraní počítačových her

Už jste udělali ten krok a rozhodli se, že nechce trávit svůj volný čas jen hraním her? Přemýšlíte, co dělat místo toho, ale nic Vás nenapadá? Níže Vám přinášíme 24 tipů různých aktivit. A dokonce mají jeden bonus navíc, nemusí Vás stát žádné nebo skoro žádné peníze1!

Jóga
Jóga spojuje dýchání, cvičení, protahování a meditaci. Je to tedy skvělé cvičení nejen pro tělo, ale i pro zklidnění mysli.

Běh
Jste rádi aktivnější? Není nic jednoduššího než vzít tenisky a vyrazit!

Učit se nový jazyk
Říká se, že kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem. Navíc znalost cizích jazyků Vám může otevřít bránu novým zajímavým zážitkům. Můžete využít různé aplikace na naučení se jazyka, najděte si online kurzy nebo se třeba zapište do jazykové školy. 

Posilování
Posilovat se dá v posilovně, ale taky venku na venkovních workoutových hřištích. Posilovat můžete také třeba doma s různými pomůckami. Na internetu najdete určitě spoustu zajímavé inspirace.

Chodit na túry
Najděte si zajímavé místo, kam byste se chtěli podívat a vyrazte na výlet.

Geocaching
Geocaching může být zajímavé zpestření turistiky. Hledání skrytých schránek tzv. cachek je dobrá aktivita jak pro samotáře, tak i pro lidi, kteří jsou rádi v partě. Zároveň se můžete podívat i na zajímavá místa. 

Dobrovolničení
Dobrovolnictví bývá pro spoustu lidí smysluplnou náplní času, zároveň i zdrojem štěstí. Dobrovolníkem můžete být v různých oblastech, od hlídaní pejsků, přes doučování po sběr odpadků. Možností je spousta, ať už organizovaných nebo se můžete třeba nabídnout sami někomu v okolí, že jim s něčím pomůžete – např. seniorům s nákupem.

Zpívání
Zpívat si můžete sami pro sebe, zajít na karaoke, přidat se k nějakému sboru nebo pokud se toužíte ve zpěvu vědomě zlepšovat, najděte si ve vašem okolí hodiny zpěvu.

Freelancing
Freelancer je profesionál tzv. na volné noze. Rozjet svůj byznys a podnikat můžete v podstatě v čemkoliv, co vás baví.

Copywriting
Zajímavým způsobem podnikání, zvlášť pokud vás baví psaní a jste kreativní, může být copywriting.

Kreslení
Buď můžete vytvořit něco sami nebo třeba vyzkoušet omalovánky a nebojte, nejsou jen pro děti.

Grafický design
Baví Vás kreslení, zároveň byste ale chtěli, aby to mělo nějaký smysl? Zkuste grafický design. A pokud nevíte jak na to, určitě najdete spoustu kurzů a návodů.

Psaní/stand-up
Můžete napsat nějaký román nebo jen povídku o tom, co Vás zrovna napadne. A pokud Vás nebaví psát si jen do šuplíku a máte rádi humor, proč nevyzkoušet stand-up vystoupení?

Magie
Toužili jste se někdy stát kouzelníkem? Nebo byste rádi měli netradiční koníček? Můžete se pustit do učení různých magických triků.

Programování
Místo abyste byli pouze pasivní příjemce, můžete se do toho pustit vy sami a zkusit něco vytvořit.

Tvoření
Vezměte si nůžky, papír, lepidlo a cokoliv vás napadne a vytvořte si třeba nějakou dekoraci domů nebo vyzkoušejte origami.

Design interiérů
Chtěli byste doma něco změnit? Potřebuje Váš pokoj renovaci? Určitě se do toho pusťte, v hezčím prostředí Vám bude hned příjemněji.

Meditace
Meditace snižuje stres, úzkost a depresi. Zároveň k tomu nepotřebujete vůbec nic, pouze váš dech.

Poslouchání podcastů
Poslouchání podcastů může být zajímavá cesta jak se vzdělávat nebo inspirovat o současných tématech.

Šachy
Ano jistě se dají hrát šachy i online, ale pojďte to zkusit tentokrát trochu jinak – offline. Vemte kamaráda/ku, sadu na hraní šach a zahrajte si třeba v parku, kavárně, u vás doma nebo kde Vás napadne.

Astronomie
Vždy Vás bavilo pozorovat hvězdy, zajímá Vás vesmír? Tak třeba astronomie bude pro Vás ta pravá cesta.

Online kurzy
Online kurzy mají v současné době širokou škálu nabídek, stačí se jen podívat na internet a určitě najdete něco, co Vás bude zajímat.

Poslech hudby
Pusťte si nějakou oblíbenou hudbu nebo prozkoumejte nějaký nový hudební žánr.

Kalisthenika
Ke kalisthenice v podstatě nic nepotřebujete, protože se jedná o cvičení se svojí vlastní vahou.

Autor: LENS

1 Game Quitters. (nedat.). Hobby tool. Získáno z https://gamequitters.com/hobby-tool/

 

Chci pravidelné
adikto novinky
a články do mailu​